• 19-6-2023
  • Blog

Werken bij Constant IT: Lars, de service requests, Koning

Hey Lars, wat top dat ik je mag interviewen. Wil je jezelf eerst voorstellen?

Mijn naam is Lars Koning en ik kom uit Amsterdam-Noord. Ik werk nu alweer 7 jaar voor Constant IT. Ik ben in 2014 begonnen als stagiair en na een jaar mocht ik doorstromen naar de Servicedesk. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid naar Tweedelijns Senior Servicedesk Engineer.

Wat heb je gestudeerd?

Voordat ik stage bij Constant IT liep heb ik werktuigbouwkunde gestudeerd. Totaal wat anders, maar wel in de techniek. Ik wist dat ik ‘iets’ in de techniek wilde doen, maar niet precies wat. In die tijd waren er ook niet de IT-opleidingen zoals nu. Door de vele stages kwam ik erachter dat het toch niet was waar mijn hart lag en uiteindelijk stopte ik met de opleiding. Ik koos er toen voor om de IT in te gaan en de IT-beheerder opleiding niveau 4 te doen in Amsterdam. Bij Constant IT startte ik mijn stage en ik ben nooit meer weggegaan!

Hoe wist je dat IT het wél voor jou was?

Ja, heel simpel eigenlijk achteraf gezien. Al mijn hele leven was ik bezig met computers en het bouwen ervan, voor onder andere familie en vrienden. Ik heb het altijd leuk gevonden om mensen te helpen. Samen met de kennis die ik opdeed uit mijn hobby computers, maakte het een gouden combinatie om daar mijn werk van te maken. Nog steeds is het helpen van mensen dé reden waarom ik mijn werk leuk vind. Zelf ben ik een introvert persoon, maar het helpen van mensen op deze manier werkt wel voor mij. Ik wil juist met onze klanten in contact blijven staan om te weten wat er bij hen speelt, zo kan ik ze zo goed mogelijk helpen.

Mooi om te horen. Nadat je klaar was met je IT-opleiding, hoe heb je er daarna voor gezorgd dat je jezelf blijft ontwikkelen?

We leren heel erg in ons dagelijkse werk. Veel problemen zijn nieuw, ook nog na 7 jaar. Complexe vraagstukken documenteren we en natuurlijk houden we de tickets ook bij in ons ticketsysteem Autotask. Zo kunnen we bij elkaar zien hoe we een ticket hebben opgelost. Ik heb ook een Microsoft certificaat gehaald, alleen leerde ik uiteindelijk het beste door in de praktijk ervaring op te doen. Nu ik meer ervaring heb, heb ik meer plezier in mijn werk omdat ik ook meer kennis heb en daardoor een klant sneller kan helpen. Toch leren we iedere dag nieuwe dingen. Gisteren nog besefte ik dat ik vier complexe problemen had uitgezocht en daarmee weer nieuwe kennis had opgedaan.

Inmiddels ben je een ervaren engineer, wat probeer jij mee te geven aan je collega’s die net starten?

Ik bijt mij graag vast in een vraag van een klant en zoek uit wat er aan de hand is. Als ik de oplossing heb gevonden, deel ik de samenvatting weer met mijn collega’s zodat zij de volgende keer direct de klant kunnen helpen. Ik probeer ze ook te leren hoe ze efficiënt en geduldig kunnen werken. En het belangrijkste: blijf vragen. Heeft je collega geen tijd? Ga dan naar de volgende om het antwoord te krijgen. Zelf heb ik dat ook altijd gedaan. En soms kwam ik dan zelfs bij de directeur aankloppen voor een akkoord voor extra licenties. Dat is het leuke van Constant IT, je kunt bij iedereen terecht door de korte lijntjes.

Leer jij ook weer wat van hen?

Ja, zeker. Laatst kwam een collega nog naar mij toe met een vraag. Ik wist niet gelijk het antwoord en ik was op dat moment druk met het oplossen van een ander ticket. Uiteindelijk heeft hij het zelf opgelost en kwam ik in een volgend soortgelijk ticket de gekozen oplossing tegen. Het was een oplossing waar ik zelf niet aan had gedacht.

Het zit natuurlijk in je naam, jij bent de koning in het onboarden van medewerkers van onze klanten. Hoe heb je dat gedaan?

Destijds voerde ik de meeste standaard verzoeken uit, zoals het aanmaken van accounts en rechten doorvoeren. De onboarding en offboarding zijn de meest voorkomende verzoeken. We willen minimaal dat deze standard changes zo goed mogelijk worden uitgevoerd voor onze klanten. Er kan veel verschil zitten in het aanmaken van een account bij klant X en Y. De verwachting van de klant kan ook verschillend zijn. Om de kwaliteit te garanderen heb ik het naar mezelf toegetrokken om zo ook het overzicht te houden.

Naast het helpen van klanten, waar krijg je nog meer energie van in je werk?

De variatie van de Servicedesk spreekt mij ook erg aan, elke dag krijgen we weer andere verzoeken. Niet alleen verzoeken, ook hebben we een gevarieerd klantenbestand. De mensen die ik spreek zijn daardoor ook verschillend. Tot slot zie ik de snelheid van Constant IT als een groot pluspunt. Ik kan snel schakelen met collega’s om onze klanten te helpen. Bijvoorbeeld met andere afdelingen, zoals Sales en Projecten.

Ik zou nu bijna zelf ook op de Servicedesk willen werken!

Ja, als je problemen oplossen leuk vindt en mensen graag wil helpen ben je zeer welkom haha. We zoeken nog collega’s!

Ik sta graag mijn plekje af aan iemand die meer verstand heeft van IT…We ronden af, want jullie gaan zo met team Managed Services naar onze klant Strand Zuid voor jullie teamuitje. Dank voor je tijd en veel plezier straks!

Benieuwd naar onze openstaande vacatures? Check constant.it/vacatures en wellicht ben jij binnenkort de nieuwe collega van Lars :-).

Gerelateerd

Wij helpen
u graag

Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij staan altijd voor u klaar.

Contact