• 6-11-2023
  • Blog

Werken bij Constant IT: Roy als Business Engineer

Hi Roy, leuk dat je aanschuift! Wil je jezelf voorstellen en vertellen wat je bij Constant IT doet?

Ik ben Roy, 33 jaar. 13 jaar geleden maakte ik de stap om van Limburg naar Mijdrecht te verhuizen en ben ik voor Constant IT gaan werken. Nu woon ik daar met mijn vriendin en twee kinderen. Verder is voetbal een grote hobby van mij, ik heb al een lange tijd een seizoenkaart bij Ajax en vind het leuk om langs de lijn te staan bij mijn twee kinderen. Bij Constant IT ben ik begonnen op de Servicedesk en inmiddels doorgegroeid naar Business Engineer. In de 13 jaar dat ik voor Constant IT werk heb ik verschillende rollen gehad.

Wat houdt de rol Business Engineer in?

Als Business Engineer ben ik verantwoordelijk voor een heel breed scala, van processen tot aan facturatiestromen. Het is heel gevarieerd: administratief, uitvoerend en ik houd mij ook bezig met procesverbetering. Laatst had ik nog contact met TSH, ons moederbedrijf, en zeiden dat ik een spin in het web ben. Ik zit tussen verschillende afdelingen, voornamelijk tussen Sales en Finance. Maar ook met Managed Services voor urenverwerking en Projecten & Consultancy. En met jou! Voor de klantcommunicatie.

Ja, wat gaat er eigenlijk niet langs jou heen?

Haha. Ja, ik ben bij veel processen betrokken. Voor facturatie bijvoorbeeld ben ik ook verantwoordelijk voor de uitvoering, dat de uren die we maken en alle abonnementen worden gefactureerd bij de klant.

Wat vind je het leukste aan je rol?

Dat het zo gevarieerd is. Ik ben ooit bij Itium ICT, voorloper van Constant IT, begonnen op de Servicedesk. Ik heb daarvoor een mbo ICT-opleiding gedaan en ben in Limburg gaan werken voor een IT-bedrijf waar ik ook al wat back-office deed. Bij Itium ICT had ik al gelijk uitgesproken dat ik meer de sales kant op wilde gaan. De eerste jaren heb ik met Mark, Managing Director, intensief samengewerkt en hebben wij de gehele commerciële tak op ons genomen. Op een gegeven moment fuseerden we met Constant IT en ben ik onder de hoede van Niels de Inside Sales op mij gaan nemen. Uiteindelijk was ik toe aan een nieuwe stap en vonden Mark en Niels dat er een nieuwe rol bij Constant IT nodig was om processen verder vorm te geven. Ook omdat we verder gingen groeien, was de vraag om professioneler te worden. In die hoedanigheid ben ik ook meer betrokken geraakt bij diverse finance processen. Daarom is mijn rol zo breed, dat blijft leuk en houd mij in mijn kracht. Daarnaast leer ik constant omdat ik steeds nieuwe taken op mij neem. In mijn rol als Business Engineer is het vernieuwen van processen een belangrijk onderdeel. Het uitzoeken wat beter werkt voor Constant IT, efficiënter is en we kunnen automatiseren is ook waar mijn passie ligt.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht is vooral het overzien van de diverse facetten van de business. Waar kunnen we de klant écht mee helpen? Mijn achtergrond in IT is vooral erg nuttig geweest om goed te snappen wat we aanbieden. Langzamerhand werd ik steeds beter in de business kant en kon ik de klant steeds beter helpen. Omdat ik het totale plaatje begrijp, kan ik op veel punten verschil maken.

Even terug, 13 jaar ben je al aan het werk voor Constant IT. Al die tijd ben je gebleven. Hoe?

Ja, 13 jaar inderdaad. Constant IT past gewoon bij mij. Ik ben niet iemand die snel zou overstappen of een grote verandering aan zou gaan. Ik hou van stabiliteit, wil iedereen kennen en hen ook laten weten wat ze aan mij hebben. Het werken voor Constant IT blijft interessant omdat ik steeds een stapje in de organisatie kon maken en mijn kwaliteiten kon laten zien. Constant IT heeft mij in de tijd veel kansen gegeven om mijzelf te ontwikkelen en daar ben ik erg blij mee.

Mooi dat je zegt dat Constant IT bij je past. Kan je dat uitleggen?

Constant IT vind ik een bedrijf dat zorgt voor haar klanten, een aanspreekpunt is, adviserende partij en er echt is voor klanten. Vooral het adviserende stuk, elke keer een stap verder brengen en het meegaan met de technologie vind ik ontzettend leuk en is wie Constant IT ook is. Vaak zijn klanten heel lang al klant bij Constant IT en is er in de tussentijd een relatie met elkaar opgebouwd. Veel contactpersonen waar ik veel contact mee heb gehad werken nog steeds voor die organisaties, wat het heel leuk maakt om hen weer te spreken.

Is die behulpzaamheid ook de kern van Constant IT?

Ja, absoluut. Dat is de kern én kracht van Constant IT. Het is zo belangrijk om bij die visie te blijven en steeds verder uit te breiden. Ondanks we fusies hebben meegemaakt en nu ook onderdeel zijn geworden van TSH, is behulpzaamheid altijd de rode draad geweest. En ik denk dat onze klanten daar van profiteren.

Hoe zijn je collega's voor je?

We zijn een hechte groep met elkaar. En misschien ook wel omdat we een beetje dezelfde types zijn. Wat ons bindt is dat we graag de klant te woord staan en willen helpen. Ook al zijn er veel verschillende soorten disciplines, van business support tot de echte IT’ers, toch hebben we veel raakvlakken.

Hoe zie jij je toekomst bij Constant IT voor je? Loopt je bordje niet steeds voller door alles wat je oppakt?

Wat je zegt, ik ben heb veel taken op mij genomen en ben elke keer een stapje verder gekomen. Dat komt door de kansen die mij zijn geboden, maar die heb ik ook met beide handen aangegrepen. Ik hoop dat ik dat extra stapje kan blijven maken en vooral ervoor te zorgen dat de organisatie verder groeit en professionaliseert, nu op basis van automatisering en verbeteringen van processen.

Dan heb ik leuk bruggetje, komt ‘ie: we zoeken iemand die samen met jou deze taken op kunt nemen. Kan je omschrijven wat je precies zoekt in je toekomstige collega?

Ja! We zoeken inderdaad iemand die kan bijdragen aan het succes van het salesteam en in de rol van Business Engineer ook op andere vlakken verschil gaat maken. Ik kan heel goed een helpende hand gebruiken om samen de verantwoordelijkheid te dragen voor onder andere de facturatiestromen, urenregistratie, en het automatiseren van processen. Als je van een gevarieerde functie houdt die betrekking heeft tot sales, processen en administratieve taken, pas je heel goed in de rol. Bijvoorbeeld als je zelf nog wil ontdekken waar je kracht zit of van jezelf al weet dat je goed gaat op die variatie. Het lijkt mij in ieder geval heel leuk om ook weer van een nieuwe collega te leren!

Duidelijk, Roy. Dank voor je tijd! Ik hoop dat we je nieuwe collega snel tegen zullen komen.

Meer weten over de vacature Business Engineer? Bekijk het hier.

Gerelateerd

Wij helpen
u graag

Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij staan altijd voor u klaar.

Contact